OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА УЕБСАЙТ И Е-МАГАЗИН MYBAR.bg

1. ОБЩИ УСЛОВИЯ

Този уебсайт се притежава и управлява от „Локалс“ ООД (LOCALS LTD.). Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между TheLocals и потребителите (Вие) във връзка с услугите, предлагани от MyBar.bg. С разглеждането на страниците, натискането на връзките, разположени на страниците на MyBar.bg, Вие декларирате съгласието си с настоящите Условия за ползване. Ако не сте съгласни с тези Условия за ползване, Вие не трябва да използвате този сайт.
„Локалс” ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:
София, Николай Хайтов No 3А, офис 1-5
ЕИК:  204901147;

ДДС номер: BG204901147.

2. ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТА НА ВАШИТЕ ДАННИ
„Локалс” ООД обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че „Локалс” ООД има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо приемането на следните данни:
– име и фамилия;
– електронен (e-mail) адрес;
– телефон за връзка;
– адрес за фактура и доставка;
– пощенски код.В последствие имате възможност да коригирате тези данни от Вашия личен профил.
Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на „Локалс” ООД. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за Абонамента за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина.
Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на „Локалс” ООД заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

3. ПОРЪЧКАТА
Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на „Локалс” ООД е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начина на доставка и начина на плащане. След приключване на поръчката ще получите потвърждение по e-мейл.  За промяна в статуса на поръчката (потвърждение, обработване, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани по е-мейл. 

Поръчката на продукт/и през е-магазина означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.
Заради избягване на грешки, не приемаме поръчки по телефон.

4. ЦЕНИТЕ
Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която ще получите информация за нея в процеса на поръчка.

5. ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА
Въпреки че се стремим да изпълняваме всички поръчки с точност, изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

1. Правим всичко възможно да разполагаме с наличност и да обновяваме наличностите своевременно, но е възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с email съобщение
2. Избрали сте „Плащане с карта“, но не е извършено плащане или има забавяне на плащането.
3. Посочили сте грешни или непълни данни за доставка –  имена, адрес, телефон, пощенски код.
При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на „Локалс” ООД (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), Вашата поръчка ще бъде върната при нас, докато се свържем с Вас.

6. ПЛАЩАНЕ
Поръчките се заплащат по Ваш избор, по един от методите, посочени в е-магазина. При избор на метод за плащане, различен от наложен платеж, Вие изразявате съгласието си да заплатите цената на Вашата поръчка авансово на посочената от нас банкова сметка.

Предлагаме 2 начина за плащане:
1. Плащане при доставка: при получаване на поръчката, плащате на куриера.
2. Плащане с кредитна карта: плащате в процеса на поръчката.

 1. ДОСТАВКА И ПОЛУЧАВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ
  1. С изпращането на потвърждение за поръчка, Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи.
  2. Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код и допълнителни инструкции.
 2. ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ
  Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:
  – Продуктите да са в оригиналната си опаковка
  – Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване
  – Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ – фискален бон при плащане при доставка или фактура по Ваше желание)
  – Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка
  Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка или на място, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка. Всички суми, платени с дебитна/кредитна карта, възстановяваме на същата сметка (карта), от която е извършено плащането.
  Адрес за връщане на продукти:
  Склад THE LOCALS
  Локалс ООД
  София 1111
  Ул. Хемус 749. РЕКЛАМАЦИИ И ВЪПРОСИ КЪМ НАС
  Моля, свържете се с нас на имейл адрес: evgenia@mybar.bg, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите, предоставяни от „Локалс” ООД

  10. СПОРОВЕ. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ
  Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адресhttps://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

  11. СЪДЪРЖАНИЕ И АВТОРСКИ ПРАВА
  Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от „Локалс” ООД и са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на „Локалс” ООД. Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.

 3. ЗА ПРОДУКТИТЕ
  Информацията и продуктите на този сайт не са предназначени за диагностика, лечение или превенция на заболявания и здравословни проблеми.